Inkoop, verkoop en bemiddeling van
19e, 20e en 21e Eeuwse Kunst


Toevoegen aan winkelwagen
Maximum: 1

Diederen, Jef Diederen
[072005111]

€175,00

5 van 5 sterren5 van 5 sterren

Jef Diederen
1920-2009

Heerlen 1920, volgde eerst de Middelbare Kunstnijverheidsschool in Maastricht en vervolgens de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam.
Na een korte terugkeer naar Limburg vestigt hij zich vanaf 1947 definitief in Amsterdam. In 1948 heeft hij zijn eerste groepstentoonstelling en in 1957 zijn eerste solotentoonstelling. Tientallen tentoonstellingen in binnen-en buitenland volgen, evenals docentschappen aan enkele kunstacademies. Zijn werk wordt met verschillende kunstprijzen beloond. Naast zijn indrukwekkende oeuvre aan schilderijen en werken op papier, krijgt hij diverse opdrachten voor wandschilderingen en glasramen.
Jef Diederen heeft zich door de jaren ontwikkeld als 'onafhankelijk' kunstenaar met een eigen visie en persoonlijke, speelse beeldtaal, op de grens van figuratie en abstractie. Nooit heeft hij aansluiting gezocht bij groepering of stromingen, al werd zijn wel ingedeeld als 'Post Cobra'.
Sociale gebeurtenissen, zoals terreur en oorlogsgeweld, hebben altijd een grote invloed gehad hebben op het werk van Jef Diederen. De Tweede Wereldoorlog en vervolging van Joden, de oorlog in Vietnam, de onderdrukking van Palestijnen en Indianen, waren opeenvolgende motieven in zijn werk. Daar tussendoor hebben echter ook de ontroering over de natuur, over architectuur, dans en muziek hem voortdurend geďnspireerd tot nieuwe series kleurrijk werk.
Tot op de dag van vandaag (nu al zo'n 60 jaar) is Jef Diederen nog dagelijks in zijn atelier aan het werk met gouaches, tekeningen en grafiek, waarvan bovenstaande afbeelding een perfect voorbeeld is uit het jaar 1965.
Datum toegevoegd: 14/06/2008 door: Art Historian
Copyright © 2017 Kunsthandel Henk van der Kamp - toevoegen aan favorieten
Powered by Zen Cart