19, 20 en 21 Eeuwse Kunst


Toevoegen aan winkelwagen
Maximum: 1

Foppe, Adelbert Foppe
[2006551]

€400,00

5 van 5 sterren5 van 5 sterren

Adelbert Foppe
1942-2021

Biografie:

Foppe studeerde Grafisch Ontwerpen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en aansluitend Modeltekenen aan De Vrije Academie te Den Haag. Aanvankelijk is Foppe werkzaam als grafisch ontwerper en is ondermeer betrokken bij de publicatie van het haagse undergroundmagazine "Iets". Daarna gaat het snel met de bekendheid van Foppe en is hij voornamelijk werkzaam als zelfstandig grafische ontwerper en beeldend kunstenaar. Hij maakte onder andere deel uit van de "Haagse Constructivisten" en is lid van de Haagsche Kunstkring. Ook is Foppe betrokken bij de oprichting van De Grafische Werkplaats en de daaruit voortgekomen Grafiekwinkel INKT. Als beeldend kunstenaar heeft hij diverse exposities in het binnen- en buitenland. In de jaren tachtig wordt Foppe aangesteld als docent aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam.

Aansluitend twee jaar Modeltekenen aan de Vrije Academie te Den Haag met als docent Nol Kroes. Tot 1974 fulltime grafisch ontwerper. Belangrijkste opdrachtgevers: Haags Gemeentemuseum, andere Nederlandse musea en uitgeverij Wolters-Noordhoff.

Sinds 2005 leidt Foppe een eigen tekencursusstudio.
Het werk van Foppe laat zich het best omschrijven als 'concrete kunst', gekenmerkt door de bestudering van en experimenten met houtskool- en olieverftechnieken (met instandhouding van geometrische uitgangspunten).

Tentoonstellingen:

1997 Louis Couperusplein, Den Haag
1995 Franeker
1995 'De Haagse Salon', Atrium, Stadhuis, Den Haag
1995 Galerie Clingendael, Den Haag
1992 Zoetermeer


Naast tentoonstellingen in Nederland maakte Foppe's werk ook deel uit van vele internationale tentoonstellingen.

Cultureel Festival, Kiev, Oekraďne (1992)
Ludwigshafen, Duitsland (1994)
Gent, België (1996)

Collecties:
Werk van Foppe is opgenomen in collecties van diverse musea, waaronder:

Gemeentemuseum Den Haag
Affiche Museum, Hoorn
ABN/AMRO Kunststichting, Amsterdam

Tevens is hij vertegenwoordigd met werk in talrijke binnen- en buitenlandse collecties van Musea, bedrijven, instellingen, gemeentes en particulieren.
Datum toegevoegd: 15/04/2008 door: De Kunsthistoricus
Copyright © 2024 Kunstverzameling Henk van der Kamp - toevoegen aan favorieten
Powered by Zen Cart