19, 20 en 21 Eeuwse Kunst


Toevoegen aan winkelwagen
Maximum: 1

Beermann, Joop Beermann
[2006962]

€850,00

5 van 5 sterren5 van 5 sterren

Joop Beermann
1928-2016

De uit Zwolle afkomstige Joop Beermann werd geboren in 1928. Joop heeft daar op het moment ook een vast atelier in gebruik van de vereniging Het Palet, waar hij iedere dinsdagmiddag en donderdagmiddag en -avond aanwezig is. Vanaf 1945 is hij lid van deze Zwolse kunstenaarssociëteit. Hij volgde lessen aan de academies van Arnhem en Düsseldorf, én aan de School of Arts in Eastbourne. Ook doorliep hij de vrije academie in Nunspeet.

Zelf noemt Joop zich een experimentele fantast. De laatste jaren schildert hij veel met transparante kleurlakken, waarmee hij een geheel eigen stijl opbouwt. De schilderijen zijn veelal helder van kleur, omspeeld met vormen van een grafische spontaniteit. Joop speelt en stoeit met lijnen en vormen. Het is als het ware een dans der kleuren. Elk schilderij boeit en verrast hem. Het daagt hem uit te experimenteren.

Beermann heeft eerder exposities gehad in Zwolle, maar ook bij Seine Wonen in Heino, het bezoekerscentrum van de VVV en boerderij Strunk in Raalte.
Exposeerde zowel in Nederland en daar buiten.
met werk vertegenwoordigd in nationale- en internationale collecties van particulieren, instellingen en bedrijven in binnen- en buitenland.
Datum toegevoegd: 16/04/2016 door: De Kunsthistoricus
Copyright © 2021 Kunstverzameling Henk van der Kamp - toevoegen aan favorieten
Powered by Zen Cart