19, 20 en 21 Eeuwse Kunst


Toevoegen aan winkelwagen
Maximum: 1

Ceysens, Willy Ceysens
[2007142]

€450,00

5 van 5 sterren5 van 5 sterren

Willy Ceysens
1929-2007

Over de kunstenaar, geboren te Neerpelt en overleden te Achel.

Beeldhouwer - Juwelier - edelsmid.
Lid van VOSOG Neerpelt.

Van opleiding edelsmid, vervaardigt deze zoon van een Limburgs kunstschilder en juwelier vooral kerkelijke kunst zoals, kelken, kandelaars, tabernakels, kruisen maar ook juwelen zijnde, ringen en snoeren.
Tevens ook zeer uitgepuurde bijna mythische metalen beeldjes, vaak maar niet altijd religieus geïnspireerd.

Voor hem is eenvoud de bewuste nastreving die zoekt naar de ziel en de betekenis van ons leven. Een beeld is een visuele uiting met een communicerend begrip zonder storingen in een kwalitatieve uitvoering, zo vat hij zijn kunst samen.

Over het beeld, deze sculptuur van Willy Ceysens is 1,30 meter hoog en heeft een diameter van 90 cm. De twee vogelfiguren op het plantsoentje voor Scharpoord geplaatst in 1973 vergen in die zin dan ook geen uitleg, locatie: Meerlaan/Eeuwfeestlaan te Knokke.

Vier kunstwerken die na 2000 in Knokke-Heist geplaatst werden, krijgen een nieuwe betonnen sokkel met infoplaat.

In 2000 kregen alle bestaande kunstwerken al zo’n metalen plaat opgeschroefd met uitleg over het kunstwerk, sindsdien zijn er vier kunstwerken bijgekomen in het straatbeeld waaronder het werk, Nieuwe Morgen 2 van beeldend kunstenaar Willy Ceysens.

De kunstenaar Willy Ceysens creëerde in aluminium een ruimte die symbool staat voor de evolutie van de mens van spelend kind in het klimrek naar de beschouwende, rustende en denkende mens die vanuit zijn persoonlijke beleven de dingen in zich opneemt, een antwoord zoekt op zijn vragen en problemen of voeling zoekt met de oneindige ruimte waarin hij straks zal opgaan. De drie figuurtjes in het klimrek werden gegoten in aluminium.
Het beeld 'Mensen' is gelegen op de hoek van de Kunstlaan en de Guffenslaan te Hasselt. Burgemeester Meyers en de heer Van Slijpe van Limobo onthulden het op 14 maart 1980. Het was een van de eerste beelden die in opdracht van de Stad (Nieuw Hasselt; na de fusie) werden gerealiseerd. Het beeld werd geschonken door de firma Limobo.

St. Monulphus en Gondulphuskerk aan het Michielsplein met op de voorgrond De lier in de waterpartij. Deze werd werd opgericht in 1976 door het toenmalig gemeentebestuur van Achel, bij het einde van de zelfstandigheid van Achel.
Dit imposant kunstwerk van de hand van Willy Ceysens symboliseert een Griekse lier, teken van voornaamheid, die onder het opborrelende water het lied van de Achelse eigenheid blijft zingen met de woorden: "De lier zingt in ruimte' en tijd het lied van onze eigenheid".

Het zijn inderdaad heel bijzonder beeldjes. Ze zijn gemaakt door de Belgische kunstenaar/metaalgieter Willy Ceijsens uit Hechtel. Willy Ceysens heeft toendertijd ca. vijf verschillende beeldjes gemaakt. Deze beeldjes zijn allemaal in Aluminiumbrons vervaardigd.

Willy Ceysens is met werk vertegenwoordigd in vele collecties van gemeenten, instellingen, bedrijven en bij particulieren.
Datum toegevoegd: 21/02/2018 door: De Kunsthistoricus
Copyright © 2020 Kunstverzameling Henk van der Kamp - toevoegen aan favorieten
Powered by Zen Cart