19, 20 en 21 Eeuwse Kunst


Toevoegen aan winkelwagen
Maximum: 1

Middelhoek, Pieter Middelhoek
[2007151]

€750,00

5 van 5 sterren5 van 5 sterren

Pieter Middelhoek
1930-2004

Pieter Middelhoek werd 30 december 1930 geboren in Brielle. Zijn vader was de bekende Brielse kunstschilder Martinus Leonardus Middelhoek. Pieter Middelhoek was leerling van Wim Zwiers aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en van Co Westerik aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij maakte studiereizen naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zuid-Europa, maar keerde altijd terug naar Brielle. Zijn oeuvre bestaat uit zowel figuratief als abstract werk. Het figuratieve werk omvat portretten, landschappen en stillevens die in verschillende technieken zijn vervaardigd zoals olie- en acrylverf, aquarel, grafiek en pen. Uit zijn abstracte periode genieten zijn abstract-expressionistische composities bekendheid. In deze periode vervaardigde hij ook monotypes: unieke werken op papier, vervaardigd in een combinatie van olieverf met druktechniek. Pieter Middelhoek overleed in 2004 in zijn woonplaats Brielle.
Exposeerde zowel in Nederland als daarbuiten en is vertegenwoordigd in vele collecties van nationale- en internationale instellingen, bedrijven en particulieren.
Zowel het Brielle Museum als het Streekarchief Voorne Putten en Rozenburg wisten een aantal werken voor Brielle te bemachtigen.
In 2006 werden in Galerie Van Driel te Rotterdam twee succesvolle tentoonstellingen gehouden. Een daarvan was gewijd aan de abstracte werken van Piet Middelhoek. Na zijn dood is de vraag naar Middelhoek zijn abstracte werken sterk gestegen en het meest gezocht.
Datum toegevoegd: 05/05/2018 door: De Kunsthistoricus
Copyright © 2024 Kunstverzameling Henk van der Kamp - toevoegen aan favorieten
Powered by Zen Cart