19, 20 en 21 Eeuwse Kunst


Toevoegen aan winkelwagen
Maximum: 1

Sleebe, Ferry Sleebe
[2007173]

€1.250,00

5 van 5 sterren5 van 5 sterren

Ferry Slebe
1907 - 1994

Ferry Slebe werd geboren 3 mei 1907 te Ambt - Almelo en overleed op 15 maart 1994 te Den Haag. Hij werd als Ferdinand Joseph Sleebe geboren. Noemde dat een foutje van zijn vader en veranderde zijn naam in Slebe. Zijn roepnaam werd Ferry Slebe. Hij signeerde zijn werk dan ook altijd met Slebe.
Volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag en de Nederlandse Vrije Studio onder Christiaan de Moor en Erdely. Was leerling van B.M.A. Ingen Housz, Henk Meijer en C. Rol. Behoorde in de vijftiger jaren bij de Voorburgse artistieke werkgroep De Nieuwe Ploeg. Was lid van Haagse Kunstkring, Pulchri Studio, Verve en de Posthoorngroep.

Gaf als docent les aan de Vrije Academie te Den Haag van 1953 tot 1955.

Reisde naar Frankrijk, België en Spanje.

Zijn werk is onder meer terug te vinden op Muurschilderingen, in het Haags Gemeentemuseum, de Rijkscollectie en particuliere collecties. Staat vermeld in de Jacobs en de Scheen.

Literatuur: In de serie Haags Palet deel 20: Ferry Slebe, Het leven verbeeld.

Ondanks het feit dat hij een degelijke opleiding kreeg aan de Haagse academie beschouwde Ferry Slebe zichzelf als autodidact. Al het geleerde achter zich latend, ontwikkelde hij een lyrisch-figuratieve stijl waarmee hij stillevens en vrolijke, onbekommerde voorstellingen op het doek zette. In de jaren '50 maakte hij deel uit van de Haagse experimentele schildersgroep Verve.

Leerling van de Academie v B.K. in Den Haag o.l.v. Henk Meijer, Cees Rol en B.M.A. Ingen Housz. Schilderde voornamelijk genretaferelen en stadsgezichten in een modernistische trant in veelal een kleurrijk palet. Zijn werk heeft sterke invloeden van de Franse schilderkunst waaronder soms die van Chagall en Rouault. Was o.a. lid van de Haagse Kunstkring.
Datum toegevoegd: 30/07/2018 door: De Kunsthistoricus
Copyright © 2021 Kunstverzameling Henk van der Kamp - toevoegen aan favorieten
Powered by Zen Cart