19, 20 en 21 Eeuwse Kunst


Toevoegen aan winkelwagen
Maximum: 1

Kuyten, Harrie Kuyten
[2007402]

€950,00

5 van 5 sterren5 van 5 sterren

Harrie Kuyten
1883-1952

Henricus Johannes Harry Kuyten geboren te Utrecht op 19 december 1883 en overleden te Schoorl op 29 januari 1952 was een Nederlandse kunstschilder, graficus, tekenaar, lithograaf en houtsnijder.

Kuijten was een leerling van de Akademie voor Beeldende Kunsten in Antwerpen en ontving gedurende drie jaar de Koninklijke Subsidie.

Na jaren van reizen in verschillende landen ging Harrie Kuyten in 1914 in Amsterdam werken zijn indrukken uit de voorafgaande jaren uitten zich in een stijl waarin zich impressionisme en invloeden van het kleurige Franse fauvisme vermengden.

Onderwerpen waren in deze periode behalve naakten en portretten ook stadsgezichten.

In 1921 verliet Kuyten de hoofdstad om na een verblijf in Oostenrijk, Hongarije en Parijs uiteindelijk in Schoorl terecht te komen.

Zijn onderwerpen omvatten: bomen, dieren, figuurvoorstellingen, portretten, havengezichten, interieurs, koeien, landschappen, naaktfiguren, stadsgezichten, stillevens, strand- en zeegezichten en zelfportretten.

Hij behoorde bij de groepering van de Bergense School.

Hij was tevens lid van Arti et Amicitiae, De Onafhankelijken en De Hollandse Kunstenaarskring te Amsterdam en van het Kunstenaars Centrum Bergen (KCB).

Zijn werk is te vinden in vele nationale- en internationale particuliere-, bedrijfs- en overheidscollecties, alsmede in de collectie van het Museum Kranenburgh te Bergen NH en de Rijkscollectie.
Datum toegevoegd: 26/05/2021 door: De Kunsthistoricus
Copyright © 2024 Kunstverzameling Henk van der Kamp - toevoegen aan favorieten
Powered by Zen Cart