19, 20 en 21 Eeuwse Kunst


Toevoegen aan winkelwagen
Maximum: 1

Dagelet, Anna Dagelet
[2007451]

€700,00

5 van 5 sterren5 van 5 sterren

Anna Dagelet
1953-2016

Anna Dagelet werd in 1953 geboren aan de Hoge der A in Groningen, het viel op dat ze al op jonge leeftijd prachtig kon tekenen.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat zij na de MMS naar de kunstacademie wilde gaan.

Toch gebeurde dit niet direct en was het pas in 1985 dat ze aan de Academie Minerva begon, waar ze uiteindelijk in 1990 op zevenendertigjarige leeftijd afstudeerde.

Voor Anna was het essentieel om zich te uiten in haar schilderkunst, voor haar waren de mens en de mystiek steeds opnieuw een bron van inspiratie waarbij geloof en geometrische vormen een grote rol spelen.

Haar nieuwsgierigheid naar de balans in het leven wordt vooral zichtbaar in de lijnen, het kleurenspel en de symboliek in haar werk.

In 1994 schreef de Leeuwarder Courant over haar: Ze bouwde haar werk laag over laag op en bereikte zo een sterke kleurintensiteit zonder ook maar een moment de helderheid te verliezen, die dubbele gelaagdheid maakt dat je lang en geďnteresseerd blijft kijken.

Met haar intense en vaak zwoele kleuren schotelt Anna je een betoverd poëtische wereld voor waarin alles mogelijk is, tegelijkertijd doorbreekt ze de zoete romantiek met gedurfde felle kleuren en onverwacht stevige vormen.

Na haar afstuderen aan Academie Minerva werd haar werk zeer goed ontvangen.

Ze exposeerde door het hele land, ontving vele lovende recensies en werd geselecteerd voor de Florence Biënnale van 2007

Echter veel te vroeg overleed de Groningse kunstenares Anna Dagelet in 2016, haar laatste werk nog onaf op haar geliefde schildersezel.

Nu bijna 2 jaar later, is haar werk dan toch weer te zien.

In een unieke dubbelexpositie is werk uit verschillende periodes van haar leven bij elkaar gebracht.
Voor Anna was de mens steeds opnieuw een bron van inspiratie waarin zowel geloof als geometrische vormen een grote rol spelen.

Na haar afstuderen aan de Academie Minerva exposeerde ze met haar werk door het hele land.

Anna laat een breed oeuvre kunstwerken achter van o.a. olieverf, aquarel, collage en tekening.

Een zeer veelbelovend en talentvol kunstenaar welke ons veel te vroeg is ontvallen
Met werk vertegenwoordigd in tal van nationale en internationale collecties van bedrijven, instellingen, gemeentes en particulieren.
Datum toegevoegd: 11/09/2021 door: De Kunsthistoricus
Copyright © 2024 Kunstverzameling Henk van der Kamp - toevoegen aan favorieten
Powered by Zen Cart