19, 20 en 21 Eeuwse Kunst


Toevoegen aan winkelwagen
Maximum: 1

Lijbrink, Karel Lijbrink
[2007493]

€650,00

5 van 5 sterren5 van 5 sterren

Karel Lijbrink
1951-

Reeds tijdens zijn studie exposeerde Karel Lijbrink onder het pseudoniem Michel Clement, op voorspraak van kunstschilder Solm Hofman samen met reeds gevestigde namen als Ger Lataster, Jan Batterman en Solm Hofman tijdens meerdere groepstentoonstellingen.

In 1969 startte hij Galerie Clement, waar hij tot 1975 naast zijn eigen kunst ook het werk van tijdgenoten exposeerde.

Vanaf 1977 richtte hij zich meer op monumentale vormgeving wat resulteerde in meerdere opdrachten in de bebouwde omgeving.

In 1980 trad hij toe tot het bestuur van de BBK Amsterdam en in 1982 tot de culturele raad NH.
In 1985 besloot hij zich weer volledig te richten op zijn eigen carričre.

Tussen 1984 en 1996 werkte en exposeerde Karel Lijbrink in zijn atelier/gallery aan de Korteleidsedwarsstraat 7 in Amsterdam.
De omgeving van het leidseplein vormde vanaf 1988 de inspiratiebron voor een groot aantal zeefdrukken.
Het toen actuele straatbeeld met gesloopte fietsen, auto's met wielklemmen en uitgaand publiek werd op een humoristische wijze in beeld gebracht.

Vanaf 1997 maakt Karel Lybrink internet zorgde voor een kleine aanpassing van zijn naam, objecten in hout en metaal, geďnspireerd de Kotouka rituelen.
Daarnaast vervaardigd hij video animaties en andere digitale kunstvormen.

Op dit moment is dat nog beperkt tot 2d mixed media schilderijen maar mogelijk in de toekomst ook 3d uit te printen objecten.

Tekenen en ontwerpen doe ik anno 2016 veelal digitaal, hierbij maak ik gebruik van een wacom tekenpen en een tekentablet.

Het uiteindelijke kunstwerk wordt uitgevoerd in mixed media op papier of doek.

Een zeer veelzijdig kunstenaar die zich voortdurend manifesteert met nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen welke hij zowel solo als in groepsverband exposeert.

Is opgenomen met werken in verscheidene nationale- en internationale collecties van bedrijven, instellingen, gemeentes en particulieren
Datum toegevoegd: 07/11/2021 door: De Kunsthistoricus
Copyright © 2024 Kunstverzameling Henk van der Kamp - toevoegen aan favorieten
Powered by Zen Cart