19, 20 en 21 Eeuwse Kunst


Toevoegen aan winkelwagen
Maximum: 1

Brink, Michiel Brink
[2007528]

€950,00

5 van 5 sterren5 van 5 sterren

Michiel Brink
1949-

Michiel Brink studeerde in 1976 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam in de richtingen grafiek en monumentale vormgeving.
Michiel heeft veel (schilder)kunstprojecten in de buitenruimte van Rotterdamse volkswijken uitgevoerd, dit leidde onder meer tot samenwerking met Poetry International.

In Oud Charlois is Michie, samen met Jorge Kata Núñez oprichter van grafisch atelier "het hogeDRUKgebied" aan de Charloisse Kerksingel.

In Oud Charlois maakte hij een serie van vijf mozaïeken rond de Oude Kerk, mozaïekprojecten en grafische producties.

Opleidingen:
HBS – B; 1961-1968
RU Leiden
Culturele Antropologie; 1968 – 1970
Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam
Monumentale vormgeving en Grafiek 1970 – 1976
TU Delft
Digitaal ontwerpen 1995 – 1997

Werkervaring:
Brink heeft sinds zijn 14e jaar het doel gehad om onafhankelijk te zijn.
Om dat doel te bereiken heeft hij allerlei bijbaantjes gehad, van vleessjouwer tot chef prepress bij een middelgrote drukkerij.

Hij is van mening dat hij daardoor de wereld van verschillende kanten heeft leren kennen en dit heeft de kennis die hij opgedaan heeft tijdens zijn antropologiestudie bevestigd.

Goed en kwaad, mooi en lelijk, hebzuchtig of vrijgevig; het loopt dwars door alle etniciteiten, religies en gebruiken heen want de mens is in de grond overal gelijk.

Zijn publiek kan dan ook niet anders dan een doorsnede van de samenleving zijn.

Kunstprojecten:
In hun tweedehands boekenwinkel voerden Gerard Immerzeel en Michiel Brink hun eerste kunstprojecten uit.
Van de winst uit de zaak kochten zij grafische apparatuur, o.a. boekdrukpersen en lettermateriaal.

Van klanten leerden zij het drukkersvak en Het Rotterdams Kunstgesticht was geboren.
Er werden handgemaakte poëzieboeken gemaakt al snel in samenwerking met Poetry International.

Dit mondde uit in het project ‘Dichtregels op Vuilniswagens’ alle vuilniswagens in Rotterdam werden voorzien van een dichtregel van één van de dichters van Poetry International.

Ook exposeerde de inmiddels tot 7 personen gegroeide groep op diverse locaties in binnen- en buitenland grafiek.

Het Rotterdams Kunstgesticht werd opgeheven in 1994 en opgevolgd door uitgeverij ‘De Zeeleeuw’ van Jorge Kata Nunez Valdivia Chili en Michiel Brink.
De lijn van het kunstgesticht werd voortgezet maar de nadruk kwam meer te liggen op de afwerking van de boekenen dan met name het bindwerk.

In 2006 richtten de twee het hogeDRUKgebied op in Rotterdam Charlois waar Michiel op dat moment grote mozaïekprojecten uitvoerde.

Het hogeDRUKgebied werd een grafisch- en expositiecentrum, er werden grote tentoonstellingen georganiseerd met kunstenaars uit alle windstreken. Ook worden/worden er workshops georganiseerd met name voor de mensen die door omstandigheden in een isolement zijn geraakt en voor kinderen.

De laatste jaren maakt het hogeDRUKgebied een tweede bloei door, het aantal deelnemers is gegroeid naar 28 personen, voornamelijk kunstenaars.

Er worden allerlei projecten opgezet en uitgevoerd en er is een toestroom van jonge kunstenaars, het geen de oprichter een heel prettig gevoel geeft.

Kunstprojecten:
De laatste 10 jaar heeft Michiel Brink geëxposeerd in: Rotterdam, Amsterdam, Delft, Spijkenisse, Bochum (Duitsland), Berlijn, Las Vegas, New York (2x) meestal met groep maar in eigen land en in Duitsland solo.

Met werk opgenomen in verscheidene nationale- en internationale collecties van bedrijven, instellingen, gemeentes en particulieren.
Datum toegevoegd: 17/03/2022 door: De Kunsthistoricus
Copyright © 2024 Kunstverzameling Henk van der Kamp - toevoegen aan favorieten
Powered by Zen Cart