19, 20 en 21 Eeuwse Kunst


Toevoegen aan winkelwagen
Maximum: 1

Trier, Rob van Trier
[2006237]

€650,00

5 van 5 sterren5 van 5 sterren

Rob van Trier
1957

Rob van Trier is in 1957 in Tilburg geboren. Al in zijn kinderjaren wist hij dat hij wilde schilderen. In zijn herinnering was hij 10 jaar, toen zijn vader hem met 10 gulden en de opdracht om daarvan scheermesjes te kopen, naar de winkel stuurde. In de etalage bevonden zich allerlei dingen die een kind zouden kunnen interesseren. Maar Rob van Trier zag dat niet; hij zag alleen verfdozen met verftubes die exact 10 gulden kostten. De jongen kon de verleiding niet weerstaan; het geld van zijn vader gaf hij uit aan zijn verf.

Rob van Trier schildert, omdat hij schilderen moet. Hij ziet de wereld in beelden. Hij beheerst de kunst om details waar te nemen, die voor anderen verborgen blijven.
Rob van Trier schildert buiten. In zijn schilderijen komen naast de oliekleurige zon ook regen, wind, stuifmeel en lucht voor. Zijn thema's zijn 'ontvangen' en 'direct contact'. De beste schilderijen ontstaan, als hij zich volledig op deze thema's stort. Als hij in de zomer schildert, gaat hij met zijn lichaam plat op de grond liggen, om één te zijn met de natuur, deze tot detail te bekijken en op hem in te laten werken.

De werken van van Trier worden wereldwijd verkocht; vijf van zijn schilderijen bevonden zich op 11 september in het World Trade Center in New York. In privé verzamelingen hangen zijn werken in dezelfde ruimte als de schilderijen van wereldberoemde schilders. Kopers van de schilderijen van van Trier zijn onder andere Armani, Ferrari, diverse banken, Rotaryclubs en kunstkenners.
Datum toegevoegd: 16/02/2007 door: De Kunsthistoricus
Copyright © 2024 Kunstverzameling Henk van der Kamp - toevoegen aan favorieten
Powered by Zen Cart